تماس با مشاورین ما

وبلاگ قالی فرشان BLOG

سلطان فرش ایران

جستجو
0
(0)

با افتخار همراه شما هستیم در مجله قالیفرشان، مقاله “سلطان فرش ایران”، و معرفی مشاهیر فرش ایران، شخصیت‌ های افسانه‌ ای که نقش مهمی در شکل‌ دهی تاریخ غنی این صنعت داشته‌ اند.

صنعت طراحی، بافت و تولید فرش، قرون زیادی در ایران در رونق و رواج بوده است، به طوریکه فرش نفیس ایرانی همواره مورد تحسین علاقمندان جهان بوده است. شهرت و آوازه این صنعت مرهون ریسندگان، رنگرزان، طراحان، نقشه کشان و بافندگان حاذقی است، هنرمندان لایقی که واسطه اصلی تمدن فرش ایرانی هستند. تعهد این افراد به حفظ تکنیک‌ ها و طرح های سنتی و انتقال دانش بافت فرش از نسلی به نسل دیگر، ایران را به یکی از پیشگامان جهانی تولید فرش تبدیل کرده است.

در این مقاله مروری داریم بر زندگی پر بار این اساتید بزرگ در راه توسعه تمدن فرش ایران، ابتکارات نوین و خدمات گرانبهایشان در حوزه طراحی و بافت فرش، که موقعیت ایران را به عنوان مرکز فرش جهان تثبیت کرده است، و کار آفرینی و ایجاد اشتغال میان افراد جامعه. هدف از بررسی فعالیت این افراد و سهم آنها در پیشرفت هنری ایران، در ابتدا تکریم خدمات دلسوزانه آنهاست و بعد تشویق و حمایت از علاقمندان و جوانان فعلیال در این حوزه، تا این پیشه و هنر فاخر بیش از پیش توسعه یابد و نقوص و کاستی های احتمالی رفع شود.

امید است نمونه چنین متخصصان و هنرمندانی روز به روز بیشتر شده و زمینه ارتقا و صادرات هنر ایرانی بیش از پیش فراهم شود.

سلطان فرش ایران؛ مشاهیر حوزه فرش

عنوان کردیم که با تلاش مشاهیر و اساتید زیادی، صنعت فرش ایران در عصر معاصر تا این حد درخشیده است. مرور زندگی همگی این عزیزان در قالب یک مقاله ناممکن است اما در این بخش قصد داریم با چند تن از هنرمندان حاذق و کوشا در این حوزه آشنا شویم.

سلطان فرش ایران

مدیرفروش قالیفرشان در کنار جناب عظیم زاده

احد عظیم زاده؛ کارآفرین و ثروت آفرین نمونه

احد عظیم زاده متولد سال 1336 در روستای اسفنجان از توابع استان آذربایجان شرقی است. دوران کودکی او به سختی سپری شد در حالیکه در سن 7 سالگی پدر خود را از دست داد و خانواده اش با فقر شدید مالی دست و پنجه نرم می کردند. آقا احد در چنین شرایطی مجبور بود مخارج را خانواده را تامین نماید. او روزها به قالی بافی مشغول شد و شب ها درس می خواند. شغل رویاهای آقا احد خلبانی بوده و اما دست تقدیر و تلاش و پشتکار وی برایش اینطور رقم خورده که سلطان تجارت فرش ایران، کار آفرین و ثروت آفرین نمونه شود و بر فراز آسمان آرزوهایش پرواز کند.

وی از چهارده سالگی خرید و فروش قالی در منطقه روستایش را آغاز کرد و در مدت چهارسال توانست یک چهارم مغازه های بازار تبریز را مالک شود اما علاقه فراوان وی به فرش و قالی بافی ایران سبب شد تا مسیر بازاریابی جهانی را در پیش گرفته و سرآغازی بر صادرات جهانی شود.

آقا احد مسرانه بر تحقق بخشیدن به آرزوهایش بود. او آن سالها، پس انداز خود از کار در کارگاه قالی بافی را با پولی که از پسرعموی پدرش قرض کرد، بعلاوه یک وام بانکی به ارزش 60 هزار تومان، یعنی در مجموع 100 هزار تومان سرمایه را برای خودش دست و پا کرد. سپس در آن سالهای انقلاب به سختی پاسپورت گرفت و عازم کشور آلمان شد؛ زیرا شنیده بود آلمان در تجارت فرش معروف است.

وی مدتی را در هامبورگ آلمان گذرانید و به کسب اطلاعات در حوزه تجارت فرش و تشخیص سلایق برای طرح و نقش فرش پرداخت. سپس به ژنو سوئیس سفر کرد. در آنجا نیز به کسب اطلاعات پرداخت و از تاجران طراحان ایده هایی دریافت کرد. سپس به محل زندگی خود بازگشت و به تاسیس یک کارگاه قالی بافی بزرگ مشغول شد. او ابزار و ماشین آلات و مواد اولیه کار را به صورت اقساطی خریداری کرد و به بافت فرش گرد، ایده ای که در سوئیس دریافت کرده بود، و تحولی در شکل و طرح فرش ایرانی رغم زد، مشغول شد.

همان زمان بود خبر موفقیت های آقای عظیم زاده در زمینه بافت فرش به گوش آلمانی ها رسید و به روستای اسفنجان آمدند و معامله ای کلان به ارزش دوازده میلیون و نیم برای وی رقم خورد. کسی که تنها با 100هزار تومان سرمایه اولیه کار خود را شروع کرده بود، حالا به واسطه تدابیر و پشتکارش تبدیل به یک صادرکننده و تاجر موفق و صاحب کسب کاری پررونق شده بود. رمز و راز کاری وی در آن زمان سفر به اروپا کشف سلایق افراد در زمینه طرح و نقش فرش ایرانی از طریق سفر به کشور های خارجی، گشت و گذار در موزه ها و نمایشگاه های فرش و ترکیب و تلفیق آن با ایده های جهانی می باشد.

عظیم زاده در کنار تجارت فرش و کارآفرینی، به سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی و زیرساختی نیز مشغول است. همچنین انجمن خیریه خود را دارد و کودکان یتیم را به سرپرستی گرفته، برای دخترانشان نیز جهیزیه تهیه می کند. وی عنوان کرده است که رمز موفقیتش در این مسیر پر پیچ و خم، بعد از توکل به خدا ریسک و انعطاف پذیری و تلاش و پشتکار فراوان بوده است.

فرش عظیم زاده

آقای عظیم زاده و تیم تولید وی از آن پس روند رو به رشدی را طی کرده و در صنعت تولید و طراحی فرش ایران بسیار خوش درخشیدند. گروه وی در سال 1380 تندیس طلایی برترین تولیدکننده فرش دستباف ایرانی را از سوی کشور انگلستان دریافت کرد و نمایشگاه دائمی فرش خود در تهران، به نام شرکت خانه فرش عظیم را به ثبت رسانید. برند فرش عظیم زاده امروزه جزو برترین صادرکنندگان کشوری شناخته شده و موفق به دریافت تندیس ها و گواهینامه های جهانی شده است.

استاد محمد ارجمند

استاد محمد ارجمند در سال 1276 درشهر کرمان چشم به جهان گشود. از کودکی به هنر طراحی فرش و قالی بافی علاقمند بود و علیرغم وجود شرایط بد اقتصادی، توانست با عزم و اراده و تلاش خود، به مدارج عالیه دست یافت. پس از درخشش فراوان در کار طراحی فرش، وی تصمیم به تاسیس کارگاه قالی بافی گرفت و تعدادی دستگاه بافت تهیه کرد.

امانت و دقت در کار دو صل اساسی و شعار زندگی وی بود. نظم و پشتکار، خلاقیت و ابتکار و به کارگیری مواد اولیه مرغوب، خیلی زود باعث شهرت کار وی شد و او را به یکی از چهره برجسته طراحی فرش و قالی باقی ایران تبدیل کرد. از ویژگی های طراحی وی می توان به کیفیت در رنگ‌ آمیزی و طرح و نقش‌ ظریف و زیبا اشاره کرد. فرش های بافته شده به دست وی جزو آثار نفیس است و در اماکن متبرکه و کاخ و موزه ها استفاده و نگهداری می شود.

قالی شناسان در ایران و خارج از آن، استاد ارجمند را “سلطان قالی” می نامند و همین موضوع گواهی است بر ارزش و اعتبار آثار وی در خارج از مرز ها حتی. کیفیت فراوان قالی و جذابیت بی بدیل آثار وی، تضمینی بر خرید فرش ایرانی بادوام و اصیل می باشد. استاد ارجمند خدمات فراوانی در راستای برجسته سازی این هنر فاخر ایرانی انجام داد. وی در کنار کار طراحی و قالی بافی به کشاورزی و بازرگانی نیز مشغول بود. سرانجام وی در آبان 1347 در شهر نیویورک چشم از جهان فرو بست.

سلطان فرش ایران - خرید فرش کاشان

قالی استاد محمد ارجمند

ایران؛ سلطان فرش جهان

در کنار مشاهیر و استادان رشته فرش ایران، اغلب کشورمان به دلیل پیشینه غنی تولید و بافت فرش در جهان به سلطان فرش معروف است. از اصلی ترین ویژگی های فرش ایرانی می توان به طرح و نقشه ظریف و پیچیده، تراکم بالا و ساختار مستحکم، لطافت سطح و استفاده از مواد اولیه طبیعی اشاره کرد. هر فرد دارای اندک تخصصی در حوزه طراحی فرش، طراحی داخلی، بافندگی، بازاریابی، تجارت بین الملل، اقتصاد و…  که در جستجوی زیبایی و دوام کفپوش است، فرش ایرانی را نمونه ارزشمندترین و بادوام ترین کفپوش می داند.

بیشتر بخوانید : مشاهیر فرش ایراناشخاص برجسته فرش ایران

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

بیشتر بخوانید

مراحل بافت فرش دستباف

تاریخچه فرش دستباف: در جستجوی اعتبار جاودانه فرش

قالی و قالی‌ بافی

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

قالیفرشان بزرگترین فروشگاه مجازی فرش ایران

با توجه به اینکه ایران مهد فرش است هنوز هم بسیاری از ایرانی ها در مورد انواع کالای ایرانی و محل بافت آنها اطلاعاتی ندارند
و نمی‌دانند که بهترین فرش را از کجا تهیه کنند ما بهترین مکان برای خرید فرش را به شما معرفی می‌کنیم. با قالی فرشان همراه باشید.
مواد اولیه و الیاف به‌کار رفته تعیین کننده جنس، دوام، ماندگاری و عملکرد فرش خواهد بود،
پس با خرید از قالیفرشان میتوانید از کیفیت فرش مطمئن باشید.

از کالکشن قالیفرشان دیدن کنید و تنها با یک کلیک قطعه ای شگفت انگیز از فرش کاشان را به منزل ببرید.

   فروشگاه قالیفرشان 🛒   

10 فروشگاه فرش دستباف - خرید فرش کاشان

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

بیشتر بخوانید

صفر تا 100 خرید فرش

فرش در دکوراسیون سنتی و مدرن

10 نکته طلایی نظافت و نگهداری فرش

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کن

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز 0

اولین کسی باشید که امتیاز میدهید

فرش های پرفروش

-5%
خرید فرش ماشینی کد 734114، کالکشن 1200 اشرافی فرهان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

خرید فرش ماشینی کد 734114

شناسه: fc-734114
ریال189.000.000
-5%
خرید فرش ماشینی کد 731714، کالکشن 1200 اشرافی فرهان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

خرید فرش ماشینی کد 731714

شناسه: fc-731714
ریال189.000.000
-7%
خرید فرش ماشینی کد 361915، کالکشن کالکشن 700 بریوان فرهان
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

خرید فرش ماشینی کد 361915

شناسه: fc-361915
ریال145.000.000

فرش های پرفروش قالی فرشان

مقالات پیشنهادی قالی فرشان

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟